dimarts, 19 de juny del 2012

Que em passa doctor?



L’altre dia, em vaig topar amb un capítol de House, i mentre el veia, em va venir al cap una idea sobre la situació actual que estem vivint algunes de les regions de la tan lloada Unió Europea, i més concretament, dins la zona Euro.
 I si el problema és el diagnòstic? Si el diagnòstic és erroni, que passa amb el tractament? No serà erroni, també?
Com passa a la sèrie, arriba un malalt amb una simptomatologia i els doctors es reuneixen, arriben a una conclusió i realitzen un tractament. I així fins que encerten el diagnòstic correcte i, per tant, el tractament correcte, i el pacient es cura. A la Zona Euro, sembla que passi exactament el mateix, tenim pacients (el grup PIGS) amb unes simptomatologies estranyes i la Dra. Merkel i el seu grup de becaris (FMI, BCE, etc.) sembla que es dediquin a fer pràctiques de laboratori fins que trobin al cura al mal que ens afecta, però fins quan aguantaran els pacients?
La història de com teníem que superar al crisis la podríem resumir en diferents tractament s per a un únic diagnòstic i els resultats dels mateixos:

Diagnòstic (Any 2010): Espanya gasta més del que té. Prima de risc: 163 punts.

Tractaments:
- 1er. tractament (Any 2010): congelació de pensions, rebaixa dels sous dels funcionaris, finalització del xec nado. Prima de risc: 221 punts.
- 2on tractament (gener 2011): primera reforma laboral i reforma del sistema de pensions. Prima de risc: 229 punts.
- 3er. tractament (juny 2011): imposició del sostre de dèficit i reforma de la Constitució. Prima de risc: 333 punts.
- 4rt. tractament (desembre 2011, Rajoy president): pujada de l’IRPF i nova Reforma Laboral. Prima de risc: 360 punts.
- 5é tractament (juny 2012): rescat a la banca per 100.000 M€. Prima de risc: 520 punts.

Segurament, el següent tractament serà l’apujada de l’IVA. Però vist això, a algú li sembla que podrem curar aquest malalt?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada